Ceasar salát
INGREDIENCE:
- 1/2 hlavy ledového salátu
- 1 malý kuřecí řízek
- 1 bílá bagetka
- slunečnicový olej
- sůl
- provensálské koření
- koření na kuře
POPIS POSTUPU:
Ledový salát natrháme na větší kousky, jak je nám nejbližší, utvoříme hnízdo, doprostřed nasypeme z pánve čerstvě orestované kuřecí maso na kostičky. Pro ty, kteří preferují více měkké maso doporučuji ke konci restování přilít trochu vody (1 dcl), přidat koření na kuře a vydusit vodu, příp. když zbyde lžíce šťávy, polít s ní i salát. (stačí zakápnout slunečnicovým olejem, když nechcete šťávu z výpeku kuřecího masa).
Připravíme si bílou bagetku a nakrájíme jí na větší kostičky, které orestujeme na trošce rozpáleného slunečnicového oleje, aby nenasákly, ale opekly se jen zlehka. (TIP: Těsně před tím, než vhodíme na pánev kostky bagetky, olej trochu osolíme a přidáme sušené provensálské koření).
Zasypeme hoblinkami parmesánu a podáváme, nejlépe s bílým suchým vínem.
.